الرئيسيةماي نيونبحـثاشترك معناإتصل بنادخولالتسجيل

شاطر | 
 

 خبز رمضاني مغربي

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ha_jar




الدولة الدولة : المغرب
رقم العضوية رقم العضوية : 56
الجنس الجنس : انثى
عدد المساهمات عدد المساهمات : 106
نقاط نقاط : 114

مُساهمةموضوع: خبز رمضاني مغربي   الإثنين يوليو 15, 2013 6:21 am

بسم الله الرحمان الر 

خبز رمضاني مغربي





المقادير:
كيلو دقيق يعني حوالي=٦ كوب
٣ م ك سكر
رشه ملح
م ك خميرة فوريه
م ص ب ب
٦ م ك سمن (انا استخدمت سمن كريسكو)
١/٣ كوب زيت(هي بتيجي دسمة شوية عن الفطاير وهو ده السر ف الطعم المميز)
حليب دافي للعجن حوالي لتر حليب
الطريقة
نضع المكونات الجافة ف العجانه ثم نضيف السمن والزيت ونعجن
ثم الحليب ونعجن حتي تتماسك كل المكونات



انا بعد كده باخد العجين واكمله عجن ع الرخامه وكل ماعجنا احسن ف كل انواع المخبوزات كل ما كانت النتيجة افضل
ثم نتر كها تختمر والشكل الدائري يقطع قطع صغيرة
اما شكل الوردة يقطع بحجم اكبر شوية او ع حسب الرغبة
انا ساعات بحب اعملهم وردات صغيرات
ودلوقتي تابعوني بالصور لمعرفة تشكيل الوردة بكل سهولة
تفرد ع شكل دائرة ونضع غطاء ف الوسط ذي كده



وعلي فكرة العجينة طرية وملمسها ناعم وبتتفرد بسهولة
ثم تقطع بالسكين ذي كده













ثم نلم اطراف الوردة ونضع خط بالسكين ليعطي شكل الورقة





ثم نقطع صغيرة م العجين وندهن الوسط بالبيض ونرص فوقهم القطع الصغيرة





وده كان شكل الورده

نيجي دلوقتي لشكل تاني الصراحة انا شوفت ع اليوتيوب شيف فرنسي بيعملة فجربتة لان عجبني شكلة
تفرد بشكل دائري وعمل خطوط بالسكين ونحاول نمسكها بأيدينا لنوسع الشقوق عن بعض والصور توضح








وده الشكل التقليدي




ثم يدهن الوجة بالبيض ويرش بالسمسم ويخبز ف فرن حار
ودي النتيجة




































اتمنى ان الموضوع قد نال اعجابكم في رعاية الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
خبز رمضاني مغربي
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات ماي نيون :: منتديات سيدتي :: مطبخ ماي نيون-
انتقل الى: